Clinica SANOVIL Cartier Viisoara nr. 263 0263-231869 0263-232323
Policlinica SANOVIL Bd. 1 Decembrie nr. 17 0263-701701 0263-701702
POLICLINICA NOUA SANOVIL BISTRITA

Adresa: Bistrita, Str. 1 Decembrie nr. 17

Telefon: 0263 – 701 702; 0752 – 196 877

 RMN – Rezonanta Magnetica Nucleara 

    Aparatul RMN General Electric Signa Explorer 1,5T EX 2016 al Centrului de imagistica de la Policlinica Noua Sanovil Bistrita, beneficiind de ultimele tehnologii din domeniul rezonantei magnetice nucleare, impune noi standarde in imagistica de inalta perfomanta.

    Avand caracteristici unice, precum tehnologiile OpTix Optical RF si Silence Suite, aparatul RMN de la Policlinica Noua Sanovil Bistrita reuseste sa ofere imagini de o calitate superioara si un comfort sporit al pacientilor in timpul examinarii. In plus, acest RMN beneficiaza de o caracteristica deosebita si anume de o antena special creata pentru explorarea sanului, un echipament gasit in foarte putine centre din tara noastra.

    Policlinica Noua Sanovil Bistrita este in contract cu Casa de Asigurari, astfel ca pacientii pot realiza si explorari RMN gratuite cu bilet de trimitere de la medicul specialist, cu programare prealabila si in limita locurilor disponibile.

rmn bistrita

Cum functioneaza un aparat RMN si ce utilizari are?

    Aparatul RMN (Rezonanta Magnetica Nucleara) prin intermediul campurilor magnetice puternice si al undelor radio, reuseste sa achizitioneze imagini de o rezolutie si o precizie foarte inalta a structurilor corpului uman.

    Utilizand unde radio, investigatia RMN nu are nici un risc de iradiere a pacientului. Astfel, investigatiile RMN pot fi repetate ori de cate ori este necesar, fara a influenta in mod negativ pacientul. De asemenea, fiind o procedura neiradianta, poate fi efectuata si in cazul femeilor insarcinate.

RMN-ul are multiple utilizari in practica medicala:

Patologie cerebrala – Tumori cerebrale, AVC (accident vascular cerebral), meningoencefalita, boli autoimune, epilepsie.

Patologia scheletului, coloanei si a maduvei spinarii- Hernie de disc, tumori ale coloanei vertebrale, spondilodiscita, afectiuni ale articulatiilor- genunchi, umar si altele.

Patologia organelor abdominale si pelviene- ficat, vezica biliara, pancreas, rinichi, vezica urinara uterul si ovarele; RMN-ul este o investigatie foarte utila in diagnosticarea si stadializarea cancerului de prostata si a celui de col uterin.

Patologia vaselor de sange – angioRMN-ul efectuat cu substanta de contrast poate oferi informatii detaliate despre structurile vasculare.

Patologia sanului – RMN –ul de la Policlinic Noua Sanovil Bistrita este singurul din judet care detine o sonda speciala pentru examinarea detaliata a sanului.

Patologia oftalmologica, ORL si endocrinologica.

    Examinarea RMN nu este indicata pacientilor care au pacemaker cardiac sau alte obiecte ce contin fier in organism precum clipuri anevrismale, clipuri vasculare, corpi străini intraoculari, valve cardiace metalice sau implante cohleare.

    Programarile pentru examinarile de Rezonanta magnetica nucleara RMN se pot realiza la nr. de tel : 0263 701 701; 0263 701 702; 0752 196 877 – receptie Policlinica Noua Sanovil Bistrita- str. 1 Decembrie nr.17.