Luni - Vineri: 08 - 16
Luni - Vineri: 08 - 16
Clinica SANOVIL Cartier Viisoara nr. 263 0263-231862 0263-232323
Policlinica SANOVIL Bd. 1 Decembrie nr. 17 0263-701701 0263-701702
Title Image
Sectia Neonatologie – Clinica Sanovil Bistrita

Clinica Sanovil Bistrita

Sectia Neonatologie 

Neonatologia se ocupa de ingrijirea nou-nascutului, depistarea si tratarea afectiunilor acestuia , precum si de ingrijirea speciala acordata prematurilor. De indata ce bebelusul a venit pe lume, personalul sectiei de Neonatologie il va prelua si va realiza procedurile standard care trebuie efectuate la nastere: curatarea tegumentelor, aspirarea secretiilor, efectuarea examenului clinic, masurare, cantarire si acordarea scorului Apgar. Ulterior, nou-nascutul va fi transferat de la Sala de nastere pe sectia de Neonatologie unde va putea fi vazut de catre ceilalti membri ai familiei prin intermediul unui geam care are rolul de a preveni transmiterea de bacterii sau virusuri de la acestia.

incubator-neonatologie-sanovil-nastere-bistrita

    Sectia este dotata cu incubatoare moderne Draeger, mese de infasat incalzite, precum si aparatura specifică reanimarii nou-nascutului (unde este cazul), monitoare de functii vitale, lampi de fototerapie necesare cand apare icterul neonatal.In cursul spitalizarii se vor administra solutiile oftalmice preventive si vitamina K si se va realiza vaccinarea, cu acordul parintilor.

  De asemenea, sectia de Neonatologie a Clinicii Sanovil este dotata cu singurul aparat de masurare neinvaziva, transcutana a bilirubinei din judetul nostrul. Aparatul Draeger Jaundice Meter JM – 105 este capabil sa masoare bilirubina la nou-nascut prin simpla atingere a pielii bebelasului, fara a fi nevoie de a-l intepa in mod repetat pentru a recolta sange pentru determinarea valorii bilirubinei.

Clinica Sanovil Bistrita ginecolog nastere maternitate

    In cadrul Clinicii Sanovil, nou-nascutul sta in salon cu mamica (sistem „rooming in”), lucru care va intari legatura afectiva dintre acestia si o va ajuta pe mama sa invete mai repede tehnicile de ingrijire a copilului. Bebele va merge pentru ingrijirile zilnice pe sectia de neonatologie, unde poate sta si atunci cand mama are nevoie de timp suplimentar pentru odihna.

   La Clinica Sanovil poti sta alaturi de sot in salon pe tot parcursul spitalizarii. De asemenea avem posibilitatea de a caza intreaga familie (sot si copii) cat timp pacienta este internata.

    Medicii care lucreaza in cadrul Sectiei de Neonatologie a Clinicii Sanovil Bistrita sunt:

Medic specialist Pediatrie cu competenta in Neonatologie

Medic specialist Pediatrie cu competenta in Neonatologie, doctorand, in curs de obtinere a celei de-a 2-a specialitati in Oncologie Pediatrica. Competenta in Paliatie.

Medic specialist Pediatrie cu competenta in Neonatologie, care a lucrat in centre de referinta din Franta - Centre Hospitaliere Mulhouse – Reanimare neonatala , Centru Hospitaliere Antibes - Juan le Pin – Pediatrie Generala

Programeaza-te acum!

Indiferent din ce localitate a jud. Bistrita -Nasaud (Bistrita , Beclean , Nasaud , Sangeorz-Bai ) sunteti , ne puteti gasi cu usurinta in Bistrita la Clinica Sanovil , in Cartier Viisoara , nr 263.