Luni - Vineri: 08 - 16
Luni - Vineri: 08 - 16
Clinica SANOVIL Cartier Viisoara nr. 263 0263-231862 0263-232323
Policlinica SANOVIL Bd. 1 Decembrie nr. 17 0263-701701 0263-701702
Radiologie si Imagistica – Mamografie Digitala

    Policlinica Noua Sanovil Bistrita detine un aparat performant de Mamografie digitala, care ofera o explorare precisa a sanului si o detectare rapida a formatiunilor tumorale de la acest nivel. Mamografia digitala, spre deosebire de cea clasica, ofera o calitate mai buna a imaginilor si o doza de iradire minima, conferind o claritate sporita a imaginilor si o siguranta suplimentara investigatiei.

     Prin medicii sai cu bogata experienta in domeiul mamografiei, Policlinica Noua Sanovil va ofera o interpretare prompta si avizata a imaginilor captate cu mamograful PrimoX Lilyum.

MamografieDigitala
mamografie-sanovil-bistrita

    Ce este Mamografia si de ce este o investigatie esentiala ?

    Mamografia este o metoda imagistica utilizata pentru diagnosticul precoce al cancerului de san. Ea foloseste doze mici de radiatii X pentru a identifica eventualele modificari patologice aparute la nivelul sanilor, oferind astfel, in cazul depistarii unor anomalii, sansa instituirii unui tratament in fazele incipiente ale cancerului, cand acesta este inca intr-o faza curabila.

    Mamografia poate depista o tumora la nivelul sanilor inainte cu mult timp ca aceasta sa poate fi descoperita prin autopalpare sau prin examinarea in cadrul unui examen ginecologic. Astfel, modificarile patologice sunt surprinse intr-un stadiu incipient, in care tratamentul poate fi realizat.

    Este important de retinut faptul ca mamografia detecteaza majoritatea tumorilor sanului, insa rata de detectie nu este 100%. Exista anumite zone ale glandei mamare care nu pot fi captate in imagine, de aceea, se recomanda ca examenul mamografic sa fie completat de o ecografie de san, mai ales in cazul in care se poate palpa o formatiune nou aparuta.

    Cui ii este recomandata Mamografia?

    Conform recomandarilor Societatii Americane de Cancer, este indicata efectuarea anuala a unei mamografii de catre toate femeile cu varsta de peste 40 de ani.

    Cum ne pregatim pentru Mamografie?

    Trebuie stiut ca mamografia este o investigatie neinvaziva, care nu provoaca durere. Este preferabil ca aceasta sa se realizeze in prima saptamana  dupa menstruatie cand sanul este mai putin dens.

    Mamografie Bistrita – Policlinica Noua Sanovil- strada 1 Decembrie nr. 17.

    Programari Telefon: 0263 701 701; 0263 701 702.