Luni - Vineri: 08 - 16
Luni - Vineri: 08 - 16
Clinica SANOVIL Cartier Viisoara nr. 263 0263-231862 0263-232323
Policlinica SANOVIL Bd. 1 Decembrie nr. 17 0263-701701 0263-701702

Osteodensitometrie DXA la Policlinica Noua Sanovil Bistrita

Telefon: 0263 – 237 777; 0746 – 065 880

Ce este osteoporoza?

  Osteoporoza este o afectiune frecventa caracterizata prin scaderea densitatii osoase, astfel ca oasele devin mai fragile si sunt mai susceptibile la fracturi, chiar si in cazul unor traumatisme minore. Aceste fracturi cauzate de scaderea masei osoase pot fi prezente in orice zona a corpului, insa se intalnesc cu predilectie la nivelul soldului, a coloanei vertebrale si a incheieturii mainii. Osteoporoza poate cauza frecvent tasari ale vertebrelor, ducand la modificari de statica a coloanei vertebrale si scaderea inaltimii.

osteodensitometrie-bistrita-osteoporoza
osteoporoza-bistrita-DEXA

Cine este afectat de osteoporoza?

    Osteoporoza este foarte raspandita, mai ales la pacientii in varsta.Scaderea densitatii osoase si formarea unor pori in structura osului incepe la varsta de 35 de ani si se accentueaza dupa varsta de 50 de ani. Femeile sunt afectate mai frecvent decat barbatii, in special dupa intrarea la menopauza, cand se produce un declin marcat al secretiei de estrogen. Fumatul si dieta inadecvata cresc riscul de osteoporoza.

Care sunt semnele si simptomele osteoporozei?

     Aparitia osteoporozei este marcata de obicei de dureri de spate, cauzate de tasarea sau fractura vertebrelor, scaderea in inaltime, postura modificata sau fracturi cauzate de traumatisme minore.

Cum detectam osteporoza?

    Osteodensitometria este cea mai importanta investigatie pentru evaluarea masei osoase si detectarea osteoporozei inca din fazele incipiente. Ea poate fi realizata la Policlinica Noua Sanovil Bistrita , in cadrul centrului nostru de imagistica, dotat cu un osteodensitometru DXA de ultima generatie Medix 90. Acesta foloseste o doza foarte mica de raze X, realizand astfel o determinare exacta densitatii osoase. Tehnologia Digital Fast Beam ii permite sa realizeze aceasta investigatie intr-un timp redus si cu o acuratete foarte ridicata. Cele 3 zone care se investigheaza in mod uzual sunt articulatia radio-carpiana, articulatia coxo-femurala si coloana vertebrala lombara. Se poate opta si pentru evaluarea a doar 2 zone sau a unei singure zone. Osteodensitometria ajuta medicul sa evalueze riscul de fractura al pacientului si, daca este cazul, sa recomande tratamente medicamentoase pentru a stopa acest proces de piedere a masei osoase.

osteodensitometrie-DXA-bistrita

Osteodensitometrul Medix 90

    Osteodensitometria DXA este o investigatie ce nu necesita nicio pregatire prealabila.

    Programarile pentru efectuarea investigatiei de Osteodensitometrie DEXA la Policlinica Noua Sanovil Bistrita de pe strada 1 Decembrie se pot face la telefoanele 0263 – 237 777; 0746 – 065 880 .

Lista servicii si preturi - Osteodensitometrie DXA
OSTEODENSITOMETRIE 1 zona 130 LEI
OSTEODENSITOMETRIE 2 zone 160 LEI
OSTEODENSITOMETRIE 3 zone 190 LEI
Osteodensitometrie Whole Body - Intreg corpul 210 LEI

Indiferent din ce localitate a jud. Bistrita -Nasaud (Bistrita , Beclean , Nasaud , Sangeorz-Bai ) sunteti , ne puteti gasi cu usurinta la Policlinica Noua Sanovil , strada 1 Decembrie , nr 17 .