Luni - Vineri: 08 - 16
Luni - Vineri: 08 - 16
Clinica SANOVIL Cartier Viisoara nr. 263 0263-231862 0263-232323
Policlinica SANOVIL Bd. 1 Decembrie nr. 17 0263-701701 0263-701702
Title Image
Reumatologie – Policlinica Noua Sanovil

Policlinica Noua Sanovil Bistrita

Reumatologie

    Reumatologia este specialitatea care se ocupa in principal cu diagnosticarea, tratarea si monitorizarea bolilor articulare inflamatorii sau degenerative, dar si a bolilor autoimune.

    Bolile autoimune (colagenoze) sunt afectiuni rare care pot afecta articulatiile, pielea, dar si organele interne prin formarea de autoanticorpi. Exemple sunt: lupusul eritematos sistemic, dermatomiozita, sindromul Sjogren, sclerodermia, vasculitele, boala Behcet etc.

    Reumatismele inflamatorii sunt poliartrita reumatoida, artrita psoriazica, spondilita anchilozanta, guta, condrocalcinoza etc. Acestea sunt boli care afecteaza articulatiile, dar uneori si organele interne cu rasunet asupra calitatii vietii. Depistate precoce, evolutia poate fi modificata prin tratament si controale regulate.

    De asemenea, medicul reumatolog are in grija pacientii cu afectiuni articulare degenerative ale coloanei (spondiloze), articulatiilor periferice (gonartroza, coxartroza etc), dar si cu osteoporoza.

De asemenea, medicul reumatolog are in grija pacientii cu afectiuni articulare degenerative ale coloanei (spondiloze), articulatiilor periferice (gonartroza, coxartroza etc), dar si cu osteoporoza.

reumatolog bistrita sanovil

    Semne si simptome (acuze) care pot orienta spre o boala reumatologica si care determina pacientul sa consulte un medic reumatolog sunt:

  • dureri articulare insotite sau nu de umflaturi, roseata, intepeneala.
  • dureri de spate
  • eruptii cutanate neexplicate sau psoriazis cutanat, afte bucale recurente
  • pierderi repetate de sarcini
  • inflamatii oculare repetate
  • stare de rau general, oboseala sau scadere in greutate neexplicata
reumatologie bistrita sanovil

    Cabinetul de reumatologie din cadrul Policlinicii Sanovil Bistrita este dotat cu un performant aparat de ecografie Siemens cu ajutorul caruia sa realizeaza diagnosticare afectiunilor articulare, dar care este utilizat si pentru infiltratii ghidate.

    In plus, Policlinica Noua Sanovil din Bistrita ofera posibilitatea completarii consultatiilor de reumatologie cu radiografii, computer-tomograf CT, dar si tratament recuperator – fiziokinetoterapie.

    Medicii Reumatologi care consulta in Cabinetul de Reumatologie al Policlinicii Noi Bistrita :

Dr. Puscas Livia – Medic specialist Reumatolog din Cluj-Napoca

Dr. Curta Alina – Medic specialist Reumatolog din Cluj-Napoca

Dr. Rinzis Mirela – Medic specialist Reumatolog

    Lista de servicii pentru specialitatea Reumatologie:

Consultatie

Capilaroscopie

Ecografie

Infiltratie

Redactare Referat

Control

    Programarile pentru consultatii de reumatologie se realizeaza la nr. tel: 0263 701 701; 0263 701 702; 0263 701 703; 0752 196 877 – Policlinica Noua Sanovil Bistrita.

    Medici reumatologi Policlinica Noua Sanovil:

Medic specialist Reumatologie

Medic specialist Reumatologie

Medic specialist Reumatolog

Programeaza-te acum!