Luni - Vineri: 08 - 16
Luni - Vineri: 08 - 16
Clinica SANOVIL Cartier Viisoara nr. 263 0263-231862 0263-232323
Policlinica SANOVIL Bd. 1 Decembrie nr. 17 0263-701701 0263-701702
Title Image
Pneumologie – Policlinica Noua Sanovil Bistrita

Policlinica Noua Sanovil Bistrita

Pneumologie

Telefon Programari: 0263 701 701; 0263 701 702; 0263 701 703; 0752 196 877 – Policlinica Noua Sanovil Bistrita – str. 1 Decembrie nr. 17 , Jud. Bistrita – Nasaud .

Pneumologia este specialitatea medicala care se ocupa cu preventia, diagnosticarea, tratarea si monitorizarea afectiunilor tractului respirator si ale plamanului.

    Bolile pulmonare reprezinta o problema majora de sanatate publica atat  in tara noastra cat si la nivel mondial, incidenta acestora fiind in continua crestere, fumatul, poluarea, expunerea profesionala la noxe respiratorii, infectiile, obezitatea  sunt responsabile pentru cele mai multe boli pulmonare.

    Cand trebuie sa ne adresam pneumologului?

    Semne timpurii ale bolilor pulmonare sunt ușor de trecut cu vederea. Semnele si simptomele pot varia în funcție de tipul  afectiunii pulmonare. Cele mai commune simptome care determina pacientul sa se adreseze la un medic pneumolog sunt: senzatia de lipsa de aer, respiratia suieratoare (wheezing), scaderea tolerantei la efort, o tuse care nu dispare,  tuse cu sange sau cu mucus, durere sau disconfort toracic in timpul respiratiei. Medicul pneumolog va consulta pacinetul si va realiza investigatiile paraclinice necesare diagnosticului si tratamentului.

    Printre cele mai importante afectiuni pulmonare  se numara: bolile obstructive bronho-pulmonare cronice (BPOC), astmul bronsic, bronsite cronice sau acute, pneumonia, cancerul pulmonar, tuberculoza pulmonara, afectiuni pulmonare interstitiale, fibroza pulmonara, sarcoidoza, afectiunile autoimune.

    Toate aceste afectiuni, cat si patologiiile mai rare ale tractului respirator, pot fi diagnosticate si tratate la Policlinica Noua Sanovil Bistrita , unde pacientul va beneficia de o examinare completa si avizata realizata de catre medicul pneumolog.

    Cabinetul de pneumologie din cadrul Policlinicii Noi Sanovil Bistrita ofera consultatii realizate de medicul specialist pneumolog si testari precum pulsoximetrie, efectuarea de spirometrii si teste de bronhodilatatie.

    De asemenea,  Policlinica Noua Sanovil Bistrita  ofera posibilitatea completarii consultatiilor de pneumologie  prin efectuarea de  radiografii pulmonare digitale si tomografie computerizata toracica, precum si posibilitatea efectuarii de analize de laborator specifice. Prin colaborarea cu departamentul de fizio-kinetoterapie se realizeaza reabilitarea pacientului pulmonar cronic.

    Medicii Pneumologi care consulta in cadrul Policlinicii Noi Bistrita:

Dr. Mogos Antonescu AlinaMedic specialist Pneumologie

Dr. Szathmáry MioaraMedic specialist Pneumologie

Dr. Nechita CarmenMedic specialist Pneumologie

Dr. Fagaras Oana RoxanaMedic specialist Pneumologie

Dr. Lucaciu SergiuMedic specialist Pneumologie

Dr. Maierean Anca – Medic specialist Pneumologie. Momentan in concediu de maternitate.

Lista de servicii si preturi pentru specialitatea Pneumologie:

Consultatie 200 LEI
Control 100 LEI
Redactare REFERAT 100 LEI
Consultatie 200 LEI
Control 100 LEI
Raport CPAP 150 LEI
Consultatie 200 LEI
Control 100 LEI
Redactare REFERAT 100 LEI
Consultatie 200 LEI
Control 100 LEI
Redactare referat 100 LEI
Consultatie 200 LEI
Control 100 LEI
Redactare REFERAT 100 LEI
Consultatie 200 LEI
Control 100 LEI
Redactare REFERAT 100 LEI

    Medici pneumologi Policlinica Noua Sanovil:

Medic specialist Pneumologie

Asistent universitar Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie "George Emil Palade" Târgu Mureș. Medic specialist Pneumologie. Competente endoscopie bronsica, somnologie.

Medic specialist Pneumologie

Medic Specialist Pneumologie. Doctorand Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca Specialist in Serviciul de Management al Calitatii in Sanatate si Audit Clinic. Momentan in concediu de maternitate.

Dr. Lucaciu  Sergiu– Medic specialist Pneumologie

Programeaza-te acum!

Indiferent din ce localitate a jud. Bistrita -Nasaud (Bistrita , Beclean , Nasaud , Sangeorz-Bai ) sunteti , ne puteti gasi cu usurinta la Policlinica Noua Sanovil , strada 1 Decembrie , nr 17 .