Luni - Vineri: 08 - 16
Luni - Vineri: 08 - 16
Clinica SANOVIL Cartier Viisoara nr. 263 0263-231862 0263-232323
Policlinica SANOVIL Bd. 1 Decembrie nr. 17 0263-701701 0263-701702
Categorii de pacienti care depasesc nivelul de competenta al spitalului

    Gravide sanatoase cu malformatii ale fatului pentru care este necesara nasterea intr-un serviciu de ordin superior (Maternitate de nivel III), in vederea asigurarii ingrijirilor speciale dupa nastere si interventiei chirurgicale cat mai precoce.

    Gravide sanatoase a caror varsta gestationala sau greutate fetala  probabila la nastere  este sub varsta gestationala/greutatea nounascutilor a caror ingrijire/tratament este in competenta clinicii; exemplu: gravida sanatoasa de 32 saptamani, cu membrane rupte, fara travaliu avansat. In aceste situatii preferam transferul gravidei pentru a naste intr-un centru specializat in asigurarea asistentei prematurului/nou nascutului cu greutate mica, in locul transferului nou-nascutului, avand in vedere dificultatea transportului acestora.

    Gravide cu patologie complexa si severa, care necesita masuri terapeutice interdisciplinare permanente, cu potential evolutiv sever ( boli cardiovasculare decompensate, forme severe de preeclampsie, diabet zaharat necontrolat) si cu posibile repercursiuni asupra starii fatului (nastere prematura, greutate mica la nastere).

    Nou nascuti cu prematuritate mare sau medie( sub 35 saptamani) nascuti in Spitalul nostru in conditii de urgenta, care necesita spitalizare indelungata, cu potential de evolutie incerta.

    Nou nascuti aparent sanatosi care dezvolta complicatii postpartum cu evolutie nefavorabila, pentru care este nevoie de invetigatii suplimentare (radiologie, ecografie cardiaca)  pentru stabilirea diagnosticului de certitudine si pentru tratament specific ( CPAP, ventilatie asistata).

    Nou nascuti cu malformatii certe sau suspecte, a caror diagnostic final si corectare se efectueaza in centre de nivel superior.

    Pacienti cu diagnostic oncologic confirmat sau suspectat, aflati intr-un stadiu avansat al bolii, pentru a caror afectiune este nevoie de investigatii complexe si interventii multidisciplinare (chirurg oncolog, radioterapie, chimioterapie, etc).

    Pacienti internati pentru afectiuni comune, care dezvolta pe parcursul tratamentului complicatii imprevizibile grave (IMA, AVC, afectiuni neurologice).